Online afspraak plannen

of telefonisch: 0162-751980

Wat is medical taping?

Waarschijnlijk heeft u ze al vaker gezien bij een vriend, vriendin, familielid of kennis, de vrolijke stukken op het lichaam geplakte (sport)tape. Deze vorm van taping wordt ook wel medical taping genoemd. Het kan ter ondersteuning van een behandeling worden aangebracht. Vaak wordt de tape door sporters gebruikt bij sportblessures. Echter kan het ook uitkomst bieden bij andere klachten. Doordat uw spieren en gewrichten extra ondersteuning krijgen, zal het genezingsprocess sneller verlopen.

 

Wat is medical taping?
Medical taping is een dunne tape waarbij de rekbaarheid ervan vergeleken kan worden met de huid. Meestal wordt het gebruikt als ondersteuning bij pijnlijke spieren of gewrichten. De tape helpt het genezingsproces versnellen, doordat het ondersteuning biedt. U kunt al uw activiteiten blijven doen, zonder dat u beperkt wordt in uw bewegingen.

Wat zijn de positieve gevolgen van de tape?

De tape kan toegepast worden als ondersteuning op een bepaalde behandeling en heeft de volgende positieve gevolgen:

 • Demping van de pijn
 • Verbeterde spierfunctie
 • Positieve invloed op het zenuwstelsel
 • Sportblessures
 • Geeft ondersteuning aan gewrichten door:
  • Correcties van richting van bewegen
  • Stimuleert bewegingsgevoel
  • Vergroot de stabiliteit van gewrichten

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?

Om te kijken of medical taping iets voor u is, kunt u altijd contact met ons opnemen door te bellen naar 0162 751980 of door een mail te sturen naar info@fysiovit.nl. Wij nodigen u uit voor een intake. Tijdens deze intake zullen uw klachten in kaart worden gebracht. Vervolgens zal er gekeken worden of medical taping geschikt is voor uw klacht. Het doel van de behandelingen is om de pijn te verminderen/verhelpen. Tevens wordt er aandacht besteedt aan het verbeteren van uw spieren en stabiliteit. Daarnaast kan de fysiotherapeut u advies en oefeningen meegeven, waar u thuis mee aan de slag kunt.

Op zoek naar een reguliere fysiotherapie behandeling in Oosterhout? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres! Klik voor fysiotherapie Oosterhout bij Fysiovit hier!

 

 

Maak een afspraak bij Fysiotherapie Oosterhout