Online afspraak plannen

of telefonisch: 0162-751980

Wat is myofeedback?

Als gevolg van pijn in de schouder of nek kan er een verkrampt beweegpatroon ontstaan. Het normaal gebruiken van de schouder kan met behulp van myofeedback inzichtelijk worden gemaakt.

Wanneer wordt myofeedback toegepast?
Wanneer er te veel spanning op uw spieren komt te staan in rust of tijdens het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden, kan dit leiden tot verkramping en verzuring van de spieren. Deze verkramping of verzuring kan ervoor zorgen dat er pijnklachten optreden in uw kaken, nek, armen, handen en schouder. Een ander gevolg kan zijn dat er hoofdpijnklachten optreden. Ook wordt deze behandeling worden toegepast bij spieruitval door zenuwletsel.

Bij myofeedback worden er verschillende elektrodes op de spiergroepen uit het pijngebied geplaatst die de activiteit van de spieren meten. Activiteiten worden zichtbaar gemaakt met behulp van een staafdiagram. Deze staafdiagram slaat uit naar boven als de spier actief is. Op deze wijze ziet u precies of u uw oefening goed doet.

Hoe ontstaat een verhoogde spierspanning?
In het dagelijks leven, tijdens het werk en zelfs wanneer mensen onderweg zijn, wordt er steeds meer en langer gebruik gemaakt van computers, laptops, tablets. Dit zorgt ervoor dat er een onnatuurlijke houding aangenomen wordt. Deze onnatuurlijke houding zorgt voor een verhoogde spierspanning in de kaken, nek, armen, handen en schouder.

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?
Heeft u schouderklachten, een gespannen nek of schouder, spieruitval door zenuwletsel of voert u houdingsafhankelijk werk zoals pc-werkzaamheden en treden er hierbij vaak pijnklachten op? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0162 751980 of stuur een mail naar info@fysiovit.nl. Wij staan u graag te woord!

Maak een afspraak


In samenwerking met Hierhebikpijn.nl