Online afspraak plannen

of telefonisch: 0162-751980

Heeft u schouderpijn?

Wist u dat de schouder één van de meest gecompliceerde gewrichten is in uw lichaam? Dit komt omdat het in vergelijking met andere gewrichten in uw lichaam, in alle richtingen bewogen kan worden. Heeft u zelf vaak last schouderpijn? Dan heeft u waarschijnlijk pijn in uw bovenarm. Deze aandoening kenmerkt zich door pijn in de nek en bovenrug. De meest voorkomende klachten zijn pijn, stijfheid en een gevoel van vermoeidheid in de nek.

Wat zijn de oorzaken van gespannen schouders?

Gespannen schouders zijn meestal het gevolg van een verkeerde zit-, sta- of werkhouding waardoor de spieren van de nek overbelast raken. Soms neemt men een voorovergebogen houding alleen aan wanneer er een bepaalde activiteit wordt uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan het langdurig zitten achter een bureau of tafel of het werken achter een laptop, tablet of computer.

 

Daarnaast kunnen klachten ook ontstaan door overbelasting. Dit kan acuut gebeuren bij sporten of bijvoorbeeld door zwaar tillen. Klachten ontstaan geleidelijk wanneer u herhaalde bewegingen uitvoert met de schouders en armen.

Wat kan Fysiovit voor u betekenen?
Het is erg belangrijk om eerst de oorzaak van gespannen schouders vast te stellen zodat ernstig letsel aan een tussenwervelschijf op lange termijn voorkomen kan worden. De behandeling richt zich daarom voornamelijk op het verbeteren van de (hoofd)houding. Neem wanneer u schouderpijn hebt contact met ons op door te bellen naar 0162 751980 of stuur een mail naar info@fysiovit.nl

Maak een afspraak